slimme interieurtips voor je huis

slimme interieurtips voor je huis

de beste interieurtips zijn vaak zeer eenvoudig

Of je nu op zoek bent naar wat vernieuwing voor je living, bureau of kinderkamer. De beste ingrepen zijn vaak heel simpel gevonden en eenvoudig. 

 

1/ kleuren, licht en gebruikte materialen bepalen de sfeer. 

Een interieur mag gezellig en toch fris zijn. Je thuis voelen kan gestimuleerd woren door gebruik van pure materialen. Hout op je vloer, fris in de zomer en lekker warm in de winter. Zorg voor veel daglicht, goede werkverlichting en een aangename sfeerverlichting. 

 

2/ Durf combineren

Natuursteen of hout bv kan je perfect combineren met kunststof of gelakt metaal in een uitbundig kleurtje. (tip : wonderwall groen magneetbord met de vorm van een tekstballon ;-) )

Je kan perfect een boekenrek maken met budget plankenhouders uit een doe-het-zelf zaak en dit combineren met mooie eiken planken. Je hoeft ze zelfs niet te schaven als je van een landelijke look in je interieur houdt. 

 

3/ Hou bij!

Heb je een leuk retro ding? Hou bij! Op een gegeven moment vind je er het perfecte plaatsje voor. En dat is niet altijd waar je het zou verwachten. Een oude stenen bureaumuur bv, kan perfect een knipoog verdragen. 

 

4/ Smijt weg!

Opruimen lucht op. Laat je slaapkamer of keuken geen stockageplaats worden van Dingen-Die-Je-Ooit-Nog-Wel-Eens-Kan-Gebruiken. Schenk het weg op een of andere freecycle groep uit je buurt (facebook staat er vol van). Zo heb je niet het gevoel dat je zomaar iets wegsmijt, maar dat je er iemand nog echt een plezier mee doet. 

 

5/ Wees creatief. 

Last but not least.

Bots je op een hindernis? Soms helpt het de voor de hand liggende klassieke oplossingen achter te laten.

Hang een schilderij in een kinderkamer. Combineer dit bv met ingekaderde wenskaartjes of dergelijke. 

Heb je kapot of onbruikbaar kinderspeelgoed, parels? Maak er een dromenvanger voor je babykamer mee. Upcyclen kan heel eenvoudig zijn. 

Of vergeet natuurlijk niet dat je overal wel een van die geweldige magneetborden in je interieur van Wonderwall kan hangen. Je wanden worden meteen opgepimpt en wat je er ook ophangt: ze worden een spiegel van jouw persoon. 

 

Heb je zelf leuke ideeën, interieurtips, foto's van je interieur en jouw creatieve oplossing? Deel ze gerust met ons. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »