kinderkamers inrichten

  • Geplaatst op
  • Door Tine Dhollander
  • 0

kinderkamers met persoonlijke stijl inrichten, het hoeft niet moeilijk te zijn: enkele leuke tips

Sint-Maarten, Sinterklaas, kerst of nieuwjaar zijn misschien wel een ideale periode om eens de kinderkamers opnieuw te bekijken. 

Om een kwalitatief te restylen, hoef je niet eens zo gekke dingen te verzinnen. 

1/  zoek lokaal

Belgie en Nederland barst van de lokale talenten. Zoek lokaal en koop op de pop-up markten, of struin naar webshops die jou lokale creatievelingen tonen. Meestal zijn deze items duurzaam, betaalbaar, en origineel. 

Enkele voorbeelden zijn Handgemaakt in Genk, de Markt van Morgen in antwerpen, de Vitrine in Brugge, ... In elke grotere stad, provinciestad, tot zelfs dorpen (bv de BOM markt in Zingem) zijn er onderstromen aan de gang die nadruk leggen op lokale productie.  

 

2/  reorganiseer je aanwezige meubels. 

Knap zelf eens een kastje op. Verf die vergeelde witte deurtjes met zwarte krijtbordverf of kleef er trendy behang op.  Een kindermagneetbord of kinderkrijtbord tegen de muur is natuurlijk ook altijd een optie. Vrolijke kleuren maken een kinderkamer 

Een kleurtje op 1 muur, en een leuk lampje erbij en je bent vertrokken. 

 

 3/ gebruik de creativiteit van je kind. 

Geef je kind een schildersdoek waar ze mee aan de slag kunnen. Kader de leukste tekeningen in, of leuke verjaardagskaartjes die het kreeg. Dingen die leuk genoeg zijn om lang op je magneetbord te hangen, passen misschien ook wel mooi in een kadertje. Zo komt je memobord weer vrij voor nieuwe kunstwerken. 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »